کریم آل طاها

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

گزارش همایش علمی راهکارهای صحیح استفاده از فضای مجازی

07 آذر 1395 توسط طاهره لطيفي


روز یکشنبه 7 آذرماه نشست علمی با موضوع راهکارهای صحیح استفاده از فضای مجازی در حوزه علمیه امام حسن مجتبی علیه السلام برگزار گردید.
در این همایش پس از قرائت قرآن کریم و سرود ملی ، پاورپوینت حقیقت مجازی با موضوع آشنایی با ابعاد مختلف این فضا و امکانات متنوعی که دارد ارائه گردید. ارائه ی آمار پیرامون استفاده از فضای مجازی در ایران و سایر کشورها و نیز رده ای سنی مختلف از جمله مباحثی بود که در این قسمت مطرح گردید.


پس از این برنامه مدیریت محترم حوزه علمیه سرکار خانم لطیفی ضمن ارائه گزارشی در باب پژوهش های انجام شده در حوزه علمیه ، تاکید کردند : طلاب عزیز همواره باید به فضای مجازی و آسیب های آن توجه و بهترین استفاده را از عمر و جوانی خویش داشتته باشند. تا جایی که ممکن است شخص دچار گناه هایی مانند نگاه و حتی در آمد حرام بشود.


در این نشست کارشناس فضای مجازی ، جناب آقای آل داود به سخنرانی پرداختند. ایشان ضمن اشاره به پروژه ی نفوذ دشمن بوسیله ی عنصر نفوذی و ابزار های نفوذ ، به اهمیت و ضرورت تشکیل اینترنت ملی پرداختند. این کارشناس با شرح بیانات مقام معظم رهبری پیرامون فضای مجازی و آگاه بودن نسبت به نفوذ دشمن در جنگ نرم گفت : مسئولین حاضر باید توجه بیشتری نسبت به رهنمودهای رهبر انقلاب داشته باشند و با جلوگیری از ورود نرم افزارهای جاسوسی مانع از خروج اطلاعات مهم کشور و مردم در زمینه های مختلف شوند. چنانچه این مسئولین نسبت به این عرصه کم توجهی کنند در هر کدام از آسیب ها و خسارت های وارده مقصر و محکوم خواهند بود. ایشان با بیان یک مثال گفت هدف اصلی دشمن، شیعه و شیعیان است . چرا که ما شاهد بودیم در ماه مبارک رمضان همراه با سریال های فارسی زبان ماهواره، اذان شیعی پخش می شود.


آقای آل داود به معرفی اینترنت و مالک آن معروف به MSN پرداخت و بیان کرد این شخص یکی از سرمایه داران کشور آمریکا است و شخصیتی یهودی-صهیونیستی دارد.همچنین رئیس اینترنت در آمریکا یک سرلشکر نظامی است که در کشورهای مختلف عملیات های گوناگونی داشته است.
این کارشناس در ادامه به معرفی نرم افزار اجتماعی تلگرام پرداخته و گفت ابتدا مالکان این نرم افزار اشخاصی صهیونیستی و اصالتاروسی تبار هستند که سرورهای تلگرام را در انگلستان نصب کرده اند. دشمن با استفاده از اطلاعات مردم ایران که در این فضا هستند جریان هایفکری را هدایت می کنند تا جایی که در ایام انتخابات از مردم می خواهند به اشخاص مورد نظرشان رای بدهند. ایشان گفتند: تلگرام به عنوان یک نرم افزار جاسوسی کامل امکان دسترسی به نقاط مختلف تلفن همراه را دارند و همه ی فعالیت ها و اطلاعات شخص حتی در حالت قطع بودن اینترنت در اختیار تولید کنندگان این نرم افزار است. این در حالیست که مقامات ارشد آمریکا مانند رئییس جمهور به فرزندان خود اجازه ی حضور در این شبکه ها را نمی دهند.
معرفی آسیب های استفاده ناصحیح از فضایی مجازی و مصادیق آن از دیگر مباحثی بود که آقای آل داود به آن پرداختند. در پایان مباحث ایشان ضمن درخواست برای توجه بیشتر والدین نسبت به حضور فرزندانشان در این فضا به ارائه ی راهکارهایی برای مقابله با این آسیب ها پرداختند.
از جمله ی این راهکارها: حکومت قانون در خانواده ، مسئولیت پذیری بیشتر والدین و فرزندان، آگاهی بیشتر والدین از این فضا و استفاده صحیح آن ، تعریف الگوهای شایسته برای فرزندان، اهمیت بیشتر به آموزه های اهل بیت و … می باشد.


در ادامه ی مراسم خانم ساره رجبی به عنوان پژوهشگر برگزیده این همایش به ارائه ی مقاله ی خود با عنوان آسیب شناسی فضای مجازی و ارائه ی درمان و راهکارهای پیشگیری از این آسیب ها پرداختند
در پایان مراسم نفرات برتر پژوهشی با اهدای لوح تقدیر و جوایز مورد تقدیر قرار گرفتند..

 

 نظر دهید »

فرصت‌های فضای مجازی

20 شهریور 1395 توسط طاهره لطيفي

فرصت‌های فضای مجازی

مواردی که در ادامه می‌آید، از جمله مواردی است که می‌توان به عنوان فرصت‌ها و به تعبیری، نقاط قوت استفاده از فضای مجازی نام برد. این موارد عبارتند از:

1.  جهانی و فرامرزی بودن: از ویژگی‌های منحصر به فردی که فضای سایبر را از دیگر رسانه‌ها ممتاز می‌سازد، جهانی بودن آن است. هر فردی در هر نقطه از جهان می‌تواند از طریق آن به آسانی، به جدیدترین اطلاعات دست یابد. مرزهای جغرافیایی تا‌کنون نتوانسته از گسترش روزافزون فضای سایبر جلوگیری کند. از این رو، هر نوع مرزبندی در برابر آن بسیار دشوار می‌نماید.

2.  دست‌یابی آسان به آخرین اطلاعات: چنانچه بخواهید به آخرین مقاله، کتاب و یا خبری که در یک زمینه‌ی تخصصی و در سطح جهان منتشر شده دست یابید، ساده‌ترین و سریع‌ترین راه، استفاده از فضای مجازی است.

3.  جذابیت و تنوع: رسانه‌ها از ابزارهای مختلفی همچون فیلم، عکس، متن و یا هر هنر دیگری برای جذاب کردن خویش استفاده می‌کنند و این در حالی است که این ابزارها در فضای سایبر، همگی در یک‌جا قابل جمع و نیز قابل دستیابی است؛ از ویژگی‌های منحصر به فردی که در تنوع و جذابیت فضای سایبر تأثیر بسزایی دارد، مشتری‌محوری آن است. امکان نظر‌سنجی و ارزیابی در این فضا بسیار آسان‌تر و به‌روزتر است و این توانایی را به داده‌پردازان، فروشندگان و عرضه‌کنندگان محصولات اینترنتی می‌دهد که از آخرین خواسته‌های مشتریان و مخاطبان خود مطلع گردند.

 

4.  آزادی اطلاعات و ارتباطات: معنای واقعی آزادی اطلاعات، در فضای سایبر محقق شده است. از این رو، شما هر نوع اطلاعاتی را که بخواهید -اعم از فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و…- بدون محدویت‌های حاکم بر دیگر رسانه‌ها، در فضای سایبر قابل دسترسی است. آزادی ارتباطی نیز از ویژگی‌های دیگر فضای مجازی است که در دیگر وسایل ارتباطی تا این حد قابل دستیابی نیست.[3]

5.  کاهش هزینه‌های اقتصادی، اجتماعی و …: از آن‌جایی که فضای مجازی، فواصل مکانی و تا حد زیادی فواصل زمانی را درنوردیده و لذا در بسیاری موارد، دیگر نیازی به مراجعه‌ی حضوری برای خرید کالا یا خدمات نیست، بنابراین به طور طبیعی، در بسیاری از هزینه‌های اقتصادی صرفه‌جویی می‌شود. کاهش مصرف منابع سوختی برای وسایل نقلیه، کاهش آلودگی هوا به خاطر ترددهای کمتر وسایل نقلیه، کاهش ترافیک و به تبع آن کاهش استهلاک وسایل نقلیه، کاهش رفت‌وآمدهای غیر ضروری درون‌شهری و به نبال آن آرامش روانی بیشتر برای افراد جامعه، از جمله‌ی این صرفه‌جویی‌ها به حساب می‌آید. همچنین با گسترش نشر الکترونیک، هزینه‌های هنگفت چاپ و نشر نیز به شدت کاهش یافته و لذا در استفاده از منابع زیست محیطی لازم برای تولید کاغذ نیز صرفه‌جویی‌های بسیاری به عمل می‌آید.

6.  گسترش عدالت رسانه‌ای: با وجود فضای سایبر و خصوصاً اینترنت، دسترسی بسیاری از افراد به امکانات یکسان، فراهم می‌گردد. مثلاً در گذشته اگر بدون وجود اینترنت، فقط افراد خاصی می‌توانستند در داخل شهرهای بزرگ به روزنامه‌ها، جراید و نهایتاً اخبار روز دسترسی پیدا کنند، حالا با وجود فضای مجازی و فناوری‌های گوناگون اطلاعاتی و ارتباطاتی، تمام افراد حتی در شهرستان‌های دور افتاده نیز می‌توانند به شکلی عادلانه و برابر، از اخبار روز مطلع شوند. به بیانی دیگر، با وجود فضای مجازی، «عدالت رسانه‌ای» به وجهِ بسیار بهتری تحقق پیدا می‌کند.

7.  گسترش تعاملات و تبادل نظرها با سرعت بسیار بالا: یک نمونه‌ی عینی و تامّ برای این مورد، «شبکه‌های اجتماعی» است که امکان تبادل آراء و به اشتراک‌گذاری مدیاهای مختلف (فیلم، عکس، موزیک، متن و …) را برای تمام اعضای آن در سراسر جهان در کوتاه‌ترین زمان ممکن فراهم می‌کند. البته شبکه‌های اجتماعی در عین داشتن این مزیت و مزایای مشابه، دارای عیوب بزرگ دیگری نیز هستند که در جای خود به آن‌ها هم اشاره خواهد شد.

منبع: سازمان بسیج مستضعفین

 نظر دهید »

با فضای مجازی چه کنیم؟/حجت الاسلام علیرضا پناهیان

17 شهریور 1395 توسط طاهره لطيفي

فضای مجازی محل امتحان‌ها و تکلیف‌های جدید ماست؛ امتحاناتی که ماهیت متفاوتی نسبت به دیگر آزمایش‌های آدم‌ها، در قرون و اعصار گذشته ندارد، ولی متناسب با وضعیت انسان معاصر مختصات خاصی پیدا کرده است. همچون تمام امتحانات دنیا، نه می‌توان کاملاً آن را کنار گذاشت و نه می‌توان به راحتی از آسیب‌هایش در امان بود. همۀ دنیا همینطور است.بی‌تردید اگر خداوند توان رویارویی با چنین امتحانی را در ما نمی‌دید، چنین آزمونی را پیش روی ما قرار نمی‌داد.

 

در مواجهه با تهدیدهای فضای مجازی دو اقدام اساسی لازم است؛ یکی آنکه تقوا را رعایت کنیم تا آلودگی‌های این فضا نَفَس ما را نگیرد؛ چون یکی از خصوصیات این فضا گسترش هرزگی است. و دیگر اینکه نظم و زمان‌بندی استفاده از این ابزار و حضور در فضای مجازی را نباید فراموش کنیم. زیرا یکی از خصوصیات این فضا هدررفتن و بی‌نظمی در زمان است و به دلیل آنکه هر لحظه در اختیار ماست، می‌تواند از سر کنجکاوی یا به هر دلیل دیگری نظم زندگی ما را بهم بزند.

 

انقلاب اسلامی از ابتدا با قدرت نرم به پیروزی رسیده و تداوم پیدا کرده است، و سخت‌افزار اینترنت به سهولت می‌تواند در خدمت نرم‌افزار انقلاب اسلامی ما قرار گیرد. حتی بیش از آنکه بتواند در خدمت ضد انقلاب قرار بگیرد، ذاتاً برای ما بیشتر می‌تواند مفید واقع شود.

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

کریم آل طاها

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • شهدا
  • دل نوشته
  • علمی پژوهشی
  • احکام
  • امام خامنه ای
  • فضای مجازی
  • مناسبت ها
  • فرهنگی

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس